Selecteer een pagina

Chocolade vla

Personen

6

Voorbereiding

10 min

Kooktijd

20 min

Totale tijd

30 min

Le Petit Cake | Amsterdam

Chocolade vla

 

Benodigd

  • 500 ml volle melk
  • 10 gr custard poeder
  • 15 gr maïzena
  • 22 gr cacaopoeder
  • 60 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 eidooier

Bereiding

Breng 250 ml melk samen met de vanille extract in een steelpan. Breng dit aan de kook. Meng intussen de suiker, custard poeder, cacaopoeder en de maïzena met de rest van de melk.

Klop daar als laatste de eidooier door en meng dit door tot een egale massa. Giet al roerend de helft van de hete melk op het suikermengsel. Roer het goed door. Giet dit mengsel vervolgens terug bij de melk, en breng alles al roerend aan de kook.

Het mengsel zal dikker worden en gaan binden. Laat de vla 1 minuut doorkoken en giet hem vervolgens door een fijne zeef in een schaal. Bedek de vla met plasticfolie, zodat er geen vel ontstaat. Laat de vla afkoelen en klop hem voor gebruik nog kort door met een garde. Reserveer met fruit of nootjes, wat jij lekker vindt

Meer recepten

Slagroom Soezen

Slagroom soezenPersonen 25Voorbereiding 35 minBaktijd 40 minTotale tijd 75 minLe Petit Cake | Amsterdam Slagroom soezen Dit blijft een klassieker maar altijd lekker om te serveren voor bij de ☕️Benodigd 100gr roomboter 15gr suiker 1 zakje vanille suiker 4gr zout 240ml...

Marokkaanse pannenkoeken

Marokkaanse pannenkoekenPersonen 12Voorbereiding 60 minBaktijd 30 minTotale tijd 90 minLe Petit Cake | Amsterdam Marokkaanse pannenkoeken Ook wel bekend als “duizend gaten pannenkoeken“ maar nu een chocolade variant.Benodigd 100gr bloem 200gr fijne griesmeel 20gr...

Vijgen boterkoekjes

Vijgen boterkoekjesPersonen 9Voorbereiding 45 minBaktijd 15 minTotale tijd 60 minLe Petit Cake | Amsterdam Vijgen boterkoekjes Hierbij het recept om in een mum van tijd deze homemade koekjes van walnoten en vijgen te kunnen omtoveren.  Met deze koekjes kan je bezoek...

Madeleine muffins met kamillethee & granaatpitten

Madeleine MuffinsPersonen 24Voorbereiding 20 minBaktijd 25 minTotale tijd 45 minLe Petit Cake | Amsterdam Madeleine muffins met kamillethee & granaatpitten Ik ben dol op kamillethee en granaatpitten, dus heb ik deze twee schoonheden, oftewel componenten in mijn...

Kokos choco mousse cheesecake

Kokos choco mousse cheesecake Personen 8Voorbereiding 30 minBaktijd 60 minTotale tijd 90 minLe Petit Cake | Amsterdam Kokos choco mousse cheesecake  Het is een feestje om deze cheese cake te maken!Benodigd Springvorm 18cm of 20cm max 100 gr Maria koekjes 50 gr kokos...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

4 + 1 =