Chocolade vla
Personen
6
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
Le Petit Cake | Amsterdam
Chocolade vla
Benodigd
- 500 ml volle melk
- 10 gr custard poeder
- 15 gr maïzena
- 22 gr cacaopoeder
- 60 gr suiker
- 1 tl vanille extract
- 1 eidooier
Bereiding
Breng 250 ml melk samen met de vanille extract in een steelpan. Breng dit aan de kook. Meng intussen de suiker, custard poeder, cacaopoeder en de maïzena met de rest van de melk.
Klop daar als laatste de eidooier door en meng dit door tot een egale massa. Giet al roerend de helft van de hete melk op het suikermengsel. Roer het goed door. Giet dit mengsel vervolgens terug bij de melk, en breng alles al roerend aan de kook.
Het mengsel zal dikker worden en gaan binden. Laat de vla 1 minuut doorkoken en giet hem vervolgens door een fijne zeef in een schaal. Bedek de vla met plasticfolie, zodat er geen vel ontstaat. Laat de vla afkoelen en klop hem voor gebruik nog kort door met een garde. Reserveer met fruit of nootjes, wat jij lekker vindt