Selecteer een pagina

Kokos choco mousse cheesecake 

Personen

8

Voorbereiding

30 min

Baktijd

60 min

Totale tijd

90 min

Le Petit Cake | Amsterdam

Kokos choco mousse cheesecake 

Het is een feestje om deze cheese cake te maken!

Benodigd

  • Springvorm 18cm of 20cm max

  • 100 gr Maria koekjes

  • 50 gr kokos

  • 70 gr gesmolten roomboter

  • 500 gr roomkaas (Philadelphia)

  • 170 gr witte basterd suiker

  • 1 ei maat L

  • 2 eigeel

  • 1 tl kokos extract

  • 1/2 stokje vanille merg

  • 100 ml slagroom

  • 15 gr geraspte kokos

  • 15 gr bloem

Simpele chocolade mousse:

  • 300 ml slagroom
  • 40 gr fijne suiker
  • 1 zakje klopfix
  • 30 gr cacao

 

Chocolade glazuur:

  • 120 gr pure chocolade
  • 20 ml neutrale olie

Bereiding

Stap 1

– Verwarm de oven op 180gr. Springvorm invetten en met bakpapier bekleden.

– Smelt de boter en verkruimel de koekjes heel fijn samen met de kokos. Meng het geheel door de gesmolten boter.

Stap 3

– Klop met de mixer de roomkaas totdat deze zacht is, voeg geleidelijk de basterdsuiker en bloem toe en klop alles tot een romige gladde massa.

– Verhoog nu de snelheid en voeg vanille extract en klop de ei en de eidooiers een voor een door het roomkaas mengsel. Tenslotte klop je de slagroom erdoorheen en de kokos tot een luchtige mengsel.

Stap 2

– Druk het koekjes mengsel stevig op de bodem en stop het in de koeling.

– Zorg ervoor dat je roomkaas op niet al te koud temperatuur is. Net voor gebruik een half uur van te voren uit de koeling halen.

Stap 4

– Zet de oven nu op 140gr en bak de cheesecake een uurtje in de oven. Zet de oven uit en laat de cheesecake er nog een uur in staan.

Meer recepten

Chocolade vla

Chocolade vlaPersonen 6Voorbereiding 10 minKooktijd 20 minTotale tijd 30 minLe Petit Cake | Amsterdam Chocolade vla  Benodigd 500 ml volle melk 10 gr custard poeder 15 gr maïzena 22 gr cacaopoeder 60 gr suiker 1 tl vanille extract 1 eidooier BereidingBreng 250 ml...

Slagroom Soezen

Slagroom soezenPersonen 25Voorbereiding 35 minBaktijd 40 minTotale tijd 75 minLe Petit Cake | Amsterdam Slagroom soezen Dit blijft een klassieker maar altijd lekker om te serveren voor bij de ☕️Benodigd 100gr roomboter 15gr suiker 1 zakje vanille suiker 4gr zout 240ml...

Marokkaanse pannenkoeken

Marokkaanse pannenkoekenPersonen 12Voorbereiding 60 minBaktijd 30 minTotale tijd 90 minLe Petit Cake | Amsterdam Marokkaanse pannenkoeken Ook wel bekend als “duizend gaten pannenkoeken“ maar nu een chocolade variant.Benodigd 100gr bloem 200gr fijne griesmeel 20gr...

Vijgen boterkoekjes

Vijgen boterkoekjesPersonen 9Voorbereiding 45 minBaktijd 15 minTotale tijd 60 minLe Petit Cake | Amsterdam Vijgen boterkoekjes Hierbij het recept om in een mum van tijd deze homemade koekjes van walnoten en vijgen te kunnen omtoveren.  Met deze koekjes kan je bezoek...

Madeleine muffins met kamillethee & granaatpitten

Madeleine MuffinsPersonen 24Voorbereiding 20 minBaktijd 25 minTotale tijd 45 minLe Petit Cake | Amsterdam Madeleine muffins met kamillethee & granaatpitten Ik ben dol op kamillethee en granaatpitten, dus heb ik deze twee schoonheden, oftewel componenten in mijn...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

10 + 14 =