Kokos choco mousse cheesecake
Personen
8
Voorbereiding
30 min
Baktijd
60 min
Totale tijd
90 min
Le Petit Cake | Amsterdam
Kokos choco mousse cheesecake
Het is een feestje om deze cheese cake te maken!

Benodigd
-
Springvorm 18cm of 20cm max
-
100 gr Maria koekjes
-
50 gr kokos
-
70 gr gesmolten roomboter
-
500 gr roomkaas (Philadelphia)
-
170 gr witte basterd suiker
-
1 ei maat L
-
2 eigeel
-
1 tl kokos extract
-
1/2 stokje vanille merg
-
100 ml slagroom
-
15 gr geraspte kokos
-
15 gr bloem
Simpele chocolade mousse:
- 300 ml slagroom
- 40 gr fijne suiker
- 1 zakje klopfix
- 30 gr cacao
Chocolade glazuur:
- 120 gr pure chocolade
- 20 ml neutrale olie
Bereiding
Stap 1
– Verwarm de oven op 180gr. Springvorm invetten en met bakpapier bekleden.
– Smelt de boter en verkruimel de koekjes heel fijn samen met de kokos. Meng het geheel door de gesmolten boter.
Stap 3
– Klop met de mixer de roomkaas totdat deze zacht is, voeg geleidelijk de basterdsuiker en bloem toe en klop alles tot een romige gladde massa.
– Verhoog nu de snelheid en voeg vanille extract en klop de ei en de eidooiers een voor een door het roomkaas mengsel. Tenslotte klop je de slagroom erdoorheen en de kokos tot een luchtige mengsel.
Stap 2
– Druk het koekjes mengsel stevig op de bodem en stop het in de koeling.
– Zorg ervoor dat je roomkaas op niet al te koud temperatuur is. Net voor gebruik een half uur van te voren uit de koeling halen.
Stap 4
– Zet de oven nu op 140gr en bak de cheesecake een uurtje in de oven. Zet de oven uit en laat de cheesecake er nog een uur in staan.