Selecteer een pagina

Madeleine Muffins

Personen

24

Voorbereiding

20 min

Baktijd

25 min

Totale tijd

45 min

Le Petit Cake | Amsterdam

Madeleine muffins met kamillethee & granaatpitten

Ik ben dol op kamillethee en granaatpitten, dus heb ik deze twee schoonheden, oftewel componenten in mijn recept verwerkt. Ik moet zeggen dat ik enorm tevreden ben. Deze overheerlijke simpele zachte Madeleine muffins met een vleugje kamillethee is ware traktatie voor elke gelegenheid. Probeer het uit.

Ingredients

  • 1 ei (L)
  • 180 gr fijne suiker
  • 1tl vanille extract
  • 1 el citroen sap
  • 150 ml zonnebloem olie
  • 125 gr griekse yohurt
  • 210 gr bloem
  • 40 gr maizena
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 80 ml kamillethee warm
  • 50 gr granaatpitten

    Extra

    • Cupcakes vormpjes
    • 1 tl bloem

     

    Dit recept is goed voor 15 Madeleine muffins.

    Bereiding

    Stap 1

    Verwarm de oven voor op 175 C. Verdeel de cupcake vormpjes in de cupcake tree en zet dit opzij.

    Klop de ei, fijne suiker, vanille extract en zout in een diepe kom tot alles goed gemengd is ongeveer een minuut of twee.

    Stap 3

    Zeef je bloem, maïzena en de bakpoeder in twee delen toe aan het eimengsel, klop dit op een lage stand totdat alles goed opgenomen is. Vervolgens voeg je in een straal de thee toe aan het beslag en blijf kloppen. Wentel de granaatpitten onder een laagje bloem en spatel dit door het beslag heen.

    Stap 2

    Voeg de olie en de citroen sap en klop dit kort door en voeg de griekse yoghurt toe tot alles goed opgenomen is. Ondertussen maak je de kamillethee en zet dit even opzij.

    Stap 4

    Vul de cupcake vormpjes in met het beslag 2/3 vol. Bak deze muffins in 20 a 25 minuten mooi gaar.

    Meer recepten

    Chocolade vla

    Chocolade vlaPersonen 6Voorbereiding 10 minKooktijd 20 minTotale tijd 30 minLe Petit Cake | Amsterdam Chocolade vla  Benodigd 500 ml volle melk 10 gr custard poeder 15 gr maïzena 22 gr cacaopoeder 60 gr suiker 1 tl vanille extract 1 eidooier BereidingBreng 250 ml...

    Slagroom Soezen

    Slagroom soezenPersonen 25Voorbereiding 35 minBaktijd 40 minTotale tijd 75 minLe Petit Cake | Amsterdam Slagroom soezen Dit blijft een klassieker maar altijd lekker om te serveren voor bij de ☕️Benodigd 100gr roomboter 15gr suiker 1 zakje vanille suiker 4gr zout 240ml...

    Marokkaanse pannenkoeken

    Marokkaanse pannenkoekenPersonen 12Voorbereiding 60 minBaktijd 30 minTotale tijd 90 minLe Petit Cake | Amsterdam Marokkaanse pannenkoeken Ook wel bekend als “duizend gaten pannenkoeken“ maar nu een chocolade variant.Benodigd 100gr bloem 200gr fijne griesmeel 20gr...

    Vijgen boterkoekjes

    Vijgen boterkoekjesPersonen 9Voorbereiding 45 minBaktijd 15 minTotale tijd 60 minLe Petit Cake | Amsterdam Vijgen boterkoekjes Hierbij het recept om in een mum van tijd deze homemade koekjes van walnoten en vijgen te kunnen omtoveren.  Met deze koekjes kan je bezoek...

    Kokos choco mousse cheesecake

    Kokos choco mousse cheesecake Personen 8Voorbereiding 30 minBaktijd 60 minTotale tijd 90 minLe Petit Cake | Amsterdam Kokos choco mousse cheesecake  Het is een feestje om deze cheese cake te maken!Benodigd Springvorm 18cm of 20cm max 100 gr Maria koekjes 50 gr kokos...

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

    5 + 12 =