Madeleine Muffins
Personen
24
Voorbereiding
20 min
Baktijd
25 min
Totale tijd
45 min
Le Petit Cake | Amsterdam
Madeleine muffins met kamillethee & granaatpitten
Ik ben dol op kamillethee en granaatpitten, dus heb ik deze twee schoonheden, oftewel componenten in mijn recept verwerkt. Ik moet zeggen dat ik enorm tevreden ben. Deze overheerlijke simpele zachte Madeleine muffins met een vleugje kamillethee is ware traktatie voor elke gelegenheid. Probeer het uit.
Ingredients
- 1 ei (L)
- 180 gr fijne suiker
- 1tl vanille extract
- 1 el citroen sap
- 150 ml zonnebloem olie
- 125 gr griekse yohurt
- 210 gr bloem
- 40 gr maizena
- 1 zakje bakpoeder
- Snufje zout
- 80 ml kamillethee warm
- 50 gr granaatpitten
Extra
- Cupcakes vormpjes
- 1 tl bloem
Dit recept is goed voor 15 Madeleine muffins.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 C. Verdeel de cupcake vormpjes in de cupcake tree en zet dit opzij.
Klop de ei, fijne suiker, vanille extract en zout in een diepe kom tot alles goed gemengd is ongeveer een minuut of twee.
Stap 3
Zeef je bloem, maïzena en de bakpoeder in twee delen toe aan het eimengsel, klop dit op een lage stand totdat alles goed opgenomen is. Vervolgens voeg je in een straal de thee toe aan het beslag en blijf kloppen. Wentel de granaatpitten onder een laagje bloem en spatel dit door het beslag heen.
Stap 2
Voeg de olie en de citroen sap en klop dit kort door en voeg de griekse yoghurt toe tot alles goed opgenomen is. Ondertussen maak je de kamillethee en zet dit even opzij.
Stap 4
Vul de cupcake vormpjes in met het beslag 2/3 vol. Bak deze muffins in 20 a 25 minuten mooi gaar.