Marokkaanse pannenkoeken
Personen
12
Voorbereiding
60 min
Baktijd
30 min
Totale tijd
90 min
Le Petit Cake | Amsterdam
Marokkaanse pannenkoeken
Ook wel bekend als “duizend gaten pannenkoeken“ maar nu een chocolade variant.

Benodigd
-
100gr bloem
-
200gr fijne griesmeel
-
20gr cacaopoeder
-
1 bakpoeder
-
450ml water
-
12gr verse gist
-
2gr zout
-
30gr suiker
-
Snufje kaneel
Tip💡
Was de binnenkant van de pannenkoeken pan iedere keer met koud water, dit voorkomt dat de pannenkoek aanbrandt en de luchtbubbeltjes er mooi uitkomen!
De chocolade pannenkoeken kun je lekker met chocolade pasta, speculaas pasta, caramel pasta of honing met boter het lekkerst serveren.
Bon appetit🤎
Bereiding
Stap 1
– Zeef de griesmeel, bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een diepe kom. Meng in een kleine kommetje de verse gist, suiker en 3 el water totdat er een papje ontstaat. Laat dit voor een minuut of twee rusten.
Stap 3
– Doe over het beslag een vochtig theedoek en laat het voor 50min rijzen.
– Het beslag is gerezen als er kleine bubbeltjes boven het beslag ontstaan. Spatel dan voorzichtig door het beslag heen.
– Neem een pannenkoeken pan. Giet ongeveer 40gr in het midden van de pan, op deze manier zal het zich mooi gaan vormen tot een cirkel.
Stap 2
– Giet de helft van het water bij de bloemmengsel, gist mengsel, vanille extract en snufje kaneel. Maak hier met een garde een geheel van. Giet vervolgens de rest van het water bij en maak met de garde een glad beslag.
Stap 4
– Bak de chocolade Marokkaanse pannenkoek op middelhoog vuur en je ziet allemaal van die mooie luchtbubbels verschijnen. Deze luchtbubbels klappen open en zo ontstaan er mooie gaatjes.
– Bak de chocolade pannenkoek voor een minuut of anderhalf tot het oppervlak droog wordt. Draai de chocolade pannenkoek en leg het op een bord.