Selecteer een pagina

Marokkaanse pannenkoeken

Personen

12

Voorbereiding

60 min

Baktijd

30 min

Totale tijd

90 min

Le Petit Cake | Amsterdam

Marokkaanse pannenkoeken

Ook wel bekend als “duizend gaten pannenkoeken“ maar nu een chocolade variant.

Benodigd

  • 100gr bloem

  • 200gr fijne griesmeel

  • 20gr cacaopoeder

  • 1 bakpoeder

  • 450ml water

  • 12gr verse gist

  • 2gr zout

  • 30gr suiker

  • Snufje kaneel

    Tip💡

    Was de binnenkant van de pannenkoeken pan iedere keer met koud water, dit voorkomt dat de pannenkoek aanbrandt en de luchtbubbeltjes er mooi uitkomen!

    De chocolade pannenkoeken kun je lekker met chocolade pasta, speculaas pasta, caramel pasta of honing met boter het lekkerst serveren.
    Bon appetit🤎

    Bereiding

    Stap 1

    – Zeef de griesmeel, bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een diepe kom. Meng in een kleine kommetje de verse gist, suiker en 3 el water totdat er een papje ontstaat. Laat dit voor een minuut of twee rusten.

    Stap 3

    – Doe over het beslag een vochtig theedoek en laat het voor 50min rijzen.

    – Het beslag is gerezen als er kleine bubbeltjes boven het beslag ontstaan. Spatel dan voorzichtig door het beslag heen.

    – Neem een pannenkoeken pan. Giet ongeveer 40gr in het midden van de pan, op deze manier zal het zich mooi gaan vormen tot een cirkel.

    Stap 2

    – Giet de helft van het water bij de bloemmengsel, gist mengsel, vanille extract en snufje kaneel. Maak hier met een garde een geheel van. Giet vervolgens de rest van het water bij en maak met de garde een glad beslag.

    Stap 4

    – Bak de chocolade Marokkaanse pannenkoek op middelhoog vuur en je ziet allemaal van die mooie luchtbubbels verschijnen. Deze luchtbubbels klappen open en zo ontstaan er mooie gaatjes.

    – Bak de chocolade pannenkoek voor een minuut of anderhalf tot het oppervlak droog wordt. Draai de chocolade pannenkoek en leg het op een bord.

    Meer recepten

    Chocolade vla

    Chocolade vlaPersonen 6Voorbereiding 10 minKooktijd 20 minTotale tijd 30 minLe Petit Cake | Amsterdam Chocolade vla  Benodigd 500 ml volle melk 10 gr custard poeder 15 gr maïzena 22 gr cacaopoeder 60 gr suiker 1 tl vanille extract 1 eidooier BereidingBreng 250 ml...

    Slagroom Soezen

    Slagroom soezenPersonen 25Voorbereiding 35 minBaktijd 40 minTotale tijd 75 minLe Petit Cake | Amsterdam Slagroom soezen Dit blijft een klassieker maar altijd lekker om te serveren voor bij de ☕️Benodigd 100gr roomboter 15gr suiker 1 zakje vanille suiker 4gr zout 240ml...

    Vijgen boterkoekjes

    Vijgen boterkoekjesPersonen 9Voorbereiding 45 minBaktijd 15 minTotale tijd 60 minLe Petit Cake | Amsterdam Vijgen boterkoekjes Hierbij het recept om in een mum van tijd deze homemade koekjes van walnoten en vijgen te kunnen omtoveren.  Met deze koekjes kan je bezoek...

    Madeleine muffins met kamillethee & granaatpitten

    Madeleine MuffinsPersonen 24Voorbereiding 20 minBaktijd 25 minTotale tijd 45 minLe Petit Cake | Amsterdam Madeleine muffins met kamillethee & granaatpitten Ik ben dol op kamillethee en granaatpitten, dus heb ik deze twee schoonheden, oftewel componenten in mijn...

    Kokos choco mousse cheesecake

    Kokos choco mousse cheesecake Personen 8Voorbereiding 30 minBaktijd 60 minTotale tijd 90 minLe Petit Cake | Amsterdam Kokos choco mousse cheesecake  Het is een feestje om deze cheese cake te maken!Benodigd Springvorm 18cm of 20cm max 100 gr Maria koekjes 50 gr kokos...

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

    8 + 6 =