Ouafa
Als kind in de keuken was ik altijd gefascineerd door zowel de kookkunsten van mijn moeder als de bakkunsten van
mijn vader. Mijn vader was bakker en verwende ons ieder weekend met zijn baksels. Daar is mijn voorliefde voor
patisserie begonnen.
Ik herinner me dat ik vaak wakker werd door de heerlijke geur van versgebakken broodjes. Een luxe die ik iedereen gun.
Mijn vader had zo zijn specialiteiten zoals zijn kaas-uien broodje die hij vrienden en familie een instant favoriet is.
Mijn moeder pakte tijdens feestdagen vaak extra uit door heerlijke zelfgebakken koekjes en andere lekkernijen te
maken. Al die verschillende geuren, vormen en smaken waren in mijn ogen een vorm van kunst! Daar stond ik als klein
meisje al met grote ogen verwonderd naar te kijken.
Omdat dit zoveel indruk op mij maakte als kind, kon ik niet wachten om mee te mogen helpen in de keuken. Gelukkig
kreeg ik dit vertrouwen van mijn ouders en kreeg ik ook nog eens complimenten van mijn ouders. Mijn zelfvertrouwen
in de keuken groeide enorm door de boost die zij me gaven.
Ik kreeg er snel feeling mee en voor ik het wist kon ik zelf de koekjes maken en ook het brood bakken. Maar dat niet
alleen. Bakken is voor mij ook een vorm van therapie, ik word er helemaal zen en rustig van (tenminste als het niet
mislukt!) lol
Het is uitgegroeid van hobby naar business waarbij vooral mijn vader die zelf ook bakker was mijn grootste
inspiratiebron is. Hij is niet langer met ons, maar via mijn werk wil ik zijn legacy voort laten bestaan.
Met dank aan Amou design (m’n zusje) die de Creative Director is. Zij wist heel goed de creatieve vertaling van Le Petit Cake Amsterdam te maken.