Slagroom soezen
Personen
25
Voorbereiding
35 min
Baktijd
40 min
Totale tijd
75 min
Le Petit Cake | Amsterdam
Slagroom soezen
Dit blijft een klassieker maar altijd lekker om te serveren voor bij de ☕️
Benodigd
-
100gr roomboter
-
15gr suiker
-
1 zakje vanille suiker
-
4gr zout
-
240ml water
-
150gr bloem
-
4 eieren
Lekker gevuld met slagroom en met vers gesneden aardbeien.
Bereiding
Stap 1
– Doe het water, suiker, vanille suiker, boter en het zout in een pan met een stevige bodem en breng het geheel langzaam aan de kook.
Stap 3
– Doe het gekookte deeg in een kom en laat het voor 2 a 3min afkoelen.
– Voeg de eieren toe roer na elke ei goed door totdat het helemaal opgenomen is en dan voeg je weer de volgende ei toe.
– Vul een spuitzak met glad spuitmondje. Voor grotere soezen spuit je grotere bolletjes met de spuitzak.
Stap 2
– Nadat de boter volledig gesmolten is. Doe het vuur op ‘n lage stand en voeg in z’n geheel de bloem toe totdat alles is opgenomen en blijf het op laag vuur 1minuut doorbakken, blijf spatelen zodat de deeg niet aanbrandt.
Stap 4
– Bak de soesjes op 170gr voor 30-35min totdat het mooi goudbruin is geworden.
Iets grotere soezen 35-40min.