Selecteer een pagina

Slagroom soezen

Personen

25

Voorbereiding

35 min

Baktijd

40 min

Totale tijd

75 min

Le Petit Cake | Amsterdam

Slagroom soezen

Dit blijft een klassieker maar altijd lekker om te serveren voor bij de ☕️

Benodigd

  • 100gr roomboter

  • 15gr suiker

  • 1 zakje vanille suiker

  • 4gr zout

  • 240ml water

  • 150gr bloem

  • 4 eieren

    Lekker gevuld met slagroom en met vers gesneden aardbeien.

    Bereiding

    Stap 1

    – Doe het water, suiker, vanille suiker, boter en het zout in een pan met een stevige bodem en breng het geheel langzaam aan de kook.

    Stap 3

    – Doe het gekookte deeg in een kom en laat het voor 2 a 3min afkoelen.

    – Voeg de eieren toe roer na elke ei goed door totdat het helemaal opgenomen is en dan voeg je weer de volgende ei toe.

    – Vul een spuitzak met glad spuitmondje. Voor grotere soezen spuit je grotere bolletjes met de spuitzak.

    Stap 2

    – Nadat de boter volledig gesmolten is. Doe het vuur op ‘n lage stand en voeg in z’n geheel de bloem toe totdat alles is opgenomen en blijf het op laag vuur 1minuut doorbakken, blijf spatelen zodat de deeg niet aanbrandt.

     

    Stap 4

    – Bak de soesjes op 170gr voor  30-35min totdat het mooi goudbruin is geworden.

    Iets grotere soezen 35-40min.

    Meer recepten

    Chocolade vla

    Chocolade vlaPersonen 6Voorbereiding 10 minKooktijd 20 minTotale tijd 30 minLe Petit Cake | Amsterdam Chocolade vla  Benodigd 500 ml volle melk 10 gr custard poeder 15 gr maïzena 22 gr cacaopoeder 60 gr suiker 1 tl vanille extract 1 eidooier BereidingBreng 250 ml...

    Marokkaanse pannenkoeken

    Marokkaanse pannenkoekenPersonen 12Voorbereiding 60 minBaktijd 30 minTotale tijd 90 minLe Petit Cake | Amsterdam Marokkaanse pannenkoeken Ook wel bekend als “duizend gaten pannenkoeken“ maar nu een chocolade variant.Benodigd 100gr bloem 200gr fijne griesmeel 20gr...

    Vijgen boterkoekjes

    Vijgen boterkoekjesPersonen 9Voorbereiding 45 minBaktijd 15 minTotale tijd 60 minLe Petit Cake | Amsterdam Vijgen boterkoekjes Hierbij het recept om in een mum van tijd deze homemade koekjes van walnoten en vijgen te kunnen omtoveren.  Met deze koekjes kan je bezoek...

    Madeleine muffins met kamillethee & granaatpitten

    Madeleine MuffinsPersonen 24Voorbereiding 20 minBaktijd 25 minTotale tijd 45 minLe Petit Cake | Amsterdam Madeleine muffins met kamillethee & granaatpitten Ik ben dol op kamillethee en granaatpitten, dus heb ik deze twee schoonheden, oftewel componenten in mijn...

    Kokos choco mousse cheesecake

    Kokos choco mousse cheesecake Personen 8Voorbereiding 30 minBaktijd 60 minTotale tijd 90 minLe Petit Cake | Amsterdam Kokos choco mousse cheesecake  Het is een feestje om deze cheese cake te maken!Benodigd Springvorm 18cm of 20cm max 100 gr Maria koekjes 50 gr kokos...

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

    5 + 13 =