Vijgen boterkoekjes
Personen
9
Voorbereiding
45 min
Baktijd
15 min
Totale tijd
60 min
Le Petit Cake | Amsterdam
Vijgen boterkoekjes
Hierbij het recept om in een mum van tijd deze homemade koekjes van walnoten en vijgen te kunnen omtoveren.
Met deze koekjes kan je bezoek meer dan heerlijk ontvangen. Kopje thee erbij en geniet maar van het mooie gezelschap
Benodigd
-
50gr roomboter op kamertemperatuur
-
50gr suiker
-
1 eigeel
-
1tl vanille extra
-
30gr vijgenconfiture
-
25gr gemalen walnoten
-
80gr patentbloem
-
Snufje zout
-
2gr bakpoeder
-
2gr baksoda
Bereiding
Stap 1
– Roer de boter met de suiker tot een glad mengsel.
– Voeg het eigeel, vanille extract, vijgen confiture, en meng dit goed.
Stap 3
– Maak kleine bolletjes van 20gr en leg ze op een beklede ovenplaat.
Stap 2
– Voeg nu vervolgens de walnoten, bloem, zout en bakpoeder toe. Meng en kneed tot een deeg en bewaar het een kwartier in de koeling.
Stap 4
– Bak ze af op 180 graden 13 a 15min.