:

Hoe fondant chocolade smelten?

Indy Sanders
Indy Sanders
2025-11-14 05:38:23
Count answers : 0
0
Snijd de chocola op een schone, droge snijplank met een scherp koksmes in kleine stukjes. Hou het mes stevig vast en werk altijd vanaf een hoekje. Draai de reep telkens een slag wanneer je een nieuw vlak hebt gecreëerd. Doe de stukjes chocola in de kom. Giet een laagje van 5 cm water in de pan en breng zachtjes aan de kook. Zet de hittebestendige kom op de pan, maar zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt, anders wordt de chocola te heet en verbrandt hij. Roer de chocola wanneer hij begint te smelten heel rustig met een siliconen spatel, zodat er geen luchtbelletjes in komen en de chocola niet op de wand van de kom stolt. Je kan de chocola na het hakken eventueel ook 30 seconden op 500 watt in de magnetron zetten. Haal de kom eruit, roer voorzichtig, zet hem terug en herhaal dit proces tot de chocola volledig is gesmolten.
Hailey Broeders
Hailey Broeders
2025-11-05 15:10:55
Count answers : 0
0
Chocolade smelten kun je op 2 manieren doen. Au bain Marie, of via de magnetron. Giet kokend water in een pannetje, zet het vuur laag. Zet hier hittebestendige kom op de pan. Hak de chocolade in stukken en verdeel dit in de kom. Roer de chocolade door zodat het gelijkmatig smelt en niet verbrandt. Gebruik een magnetronbestendige kom en verdeel hier de stukjes chocolade in. Verwarm de magnetron 20 tot 30 seconden en roer het hierna door. Herhaal dit tot de chocolade gesmolten is.

Lees ook

Waarmee plak je fondant vast?

Ik plak fondant op fondant ook met water, maar soms vooral aan de zijkant als het al is opgedroogd, Lees meer

Hoe lang moet ik chocoladecake bakken?

Bak 20-25 minuten in de oven. De taart moet na die tijd in het midden net gaar zijn. Lees meer

Fenna Wolters
Fenna Wolters
2025-10-27 04:50:18
Count answers : 0
0
Chocolade smelten kun je op verschillende manieren doen, zoals au bain-marie, in de magnetron of in de oven. Om chocolade au bain-marie te smelten heb je een kookplaat of fornuis, een pannetje, een hittebestendige kom of schaaltje en een spatel of lepel nodig. Vul het pannetje met water en zorg ervoor dat dit water laag genoeg staat zodat het de kom of schaal waarin je de chocolade legt niet raakt. Terwijl je dit water langzaam aan de kook brengt leg je de chocolade in het schaaltje en plaats je dit schaaltje bovenop de pan. De stoom van het kokende water gaat nu zijn werk doen en ervoor zorgen dat de chocolade langzaam smelt. Roer de smeltende chocolade geleidelijk zodat deze een mooie effen vloeistof vormt. Heb je geen tijd om je chocolade au bain-marie te smelten, dan kun je ook je magnetron gebruiken. Plaats je te smelten chocolade in een kom die geschikt is voor de magnetron en zet je magnetron op 700 of 800 watt. Warm je chocolade voor 30 seconden op, roer dan even goed door je chocolade heen en herhaal dit proces tot je een mooie, gladde vloeistof hebt. Je kunt ook gebruik maken van je oven om chocolade te smelten, waarbij je de oven op 60 graden verwarmt. Plaats een ovenschaal met daarin je chocolade in je voorverwarmde oven, waar het ongeveer 5 tot 8 minuten duurt voordat deze egaal gesmolten is. Witte chocolade smelten gaat het beste au bain-marie, waarbij je constant blijft roeren om te voorkomen dat deze snel klontert.