:

Duurzame zero-waste diners

Roan Ramaker
Roan Ramaker
2025-11-06 16:43:33
Count answers : 0
0
Met dit diner laat De Groene Vos zien dat je van etenswaren met enkele bruine blaadjes, beurse plekjes of een net verstreken THT-datum nog een heerlijke maaltijd kunt koken. Veel goed voedsel gaat verloren bij oogsten, opslag, vervoer of verdwijnt thuis alsnog in de kliko. Uit onderzoeken blijkt dat consumenten verantwoordelijk zijn voor ruim 30 procent van de totale voedselverspilling. In 2016 was dat per persoon gemiddeld 41 kilo aan vast voedsel en 57 liter aan dranken.
Sophie Hassan
Sophie Hassan
2025-11-06 15:32:24
Count answers : 0
0
Too Good To Go fights food waste by connecting users with local restaurants, supermarkets, and bakeries that have surplus food and make a 'Too Good To Go" food box at the end of the day, offering it at discounted prices. The Question Mark helps consumers make informed purchasing decisions by scanning product barcodes and providing information about the company's ethical and environmental practices. Happy Cow is a must-have app for vegans, vegetarians, and anyone looking for plant-based dining options in the area.

Lees ook

Verborgen culinaire parels in Amsterdam

Bellezza is een restaurant in het hart van Amsterdam. De Seasonal menu Colors of the Rainbow bestaa Lees meer

Historische eetplekken Jordaan

Café de Prins ligt aan een van de mooiste stukjes Prinsengracht. Leunend tegen de Jordaan met tegen Lees meer

Selina Kriens
Selina Kriens
2025-11-06 12:32:16
Count answers : 0
0
Het zijn de horecasleuteltermen van nu. Dus rijst de vraag: hoe ziet de eettafel eruit bij zero waste dining, leunend op de laatste Horecava-trends? Sterker nog, dit bedrijf pakt de waste van de natuur en doet er iets prachtigs mee: het maakt borden van afgevallen palmbladeren. Die papieren hoesjes waarin je bestek en servet zitten: heb je het beeld van dat restaurant voor je? Honderd procent karton, nul procent plastic: dat klinkt toch als muziek in de oren van iedere zerowastefanaat? Spoonzusjes maakt eetbare en dus biologisch afbreekbare producten van restjes, bijvoorbeeld van appelklokhuizen en cacaoschillen. Maar zeg nou eerlijk: wat is meer zero waste dan géén fysiek menu op tafel?