:

Hoe laat ik gesmolten chocolade voor mallen hard worden?

Emily van der Linden
Emily van der Linden
2025-10-27 06:58:52
Count answers : 0
0
Gesmolten chocolade tempreren zorgt ervoor dat de chocolade hard wordt. Als de chocolade gesmolten is voeg je koude stukjes chocolade toe. Roer dit door het mengsel en roer dit door tot alles is gesmolten. Doop nu een koud mes in de chocolade en laat dit een paar minuutjes liggen. Als de chocolade gelijkmatig stolt en glanst is het tempereren van de chocolade gelukt.
Samuel Greij
Samuel Greij
2025-10-27 03:48:48
Count answers : 0
0
Wanneer de gesmolten chocolade weer hard wordt, blijft hij mooi glanzend. En dat is meteen het derde voordeel van tempereren: aangezien je temperatuurwisselingen vermijdt, kan de cacaoboter perfect kristalliseren.

Lees ook

Waarmee plak je fondant vast?

Ik plak fondant op fondant ook met water, maar soms vooral aan de zijkant als het al is opgedroogd, Lees meer

Hoe lang moet ik chocoladecake bakken?

Bak 20-25 minuten in de oven. De taart moet na die tijd in het midden net gaar zijn. Lees meer