Kleine stukjes fondant kun je prima met een klein beetje water aanbrengen.
Fondant is namelijk gemaakt van suiker en wordt door water wat plakkerig.
Het is wel belangrijk dat je niet te veel water gebruikt, want dan wordt de fondant te zacht.
Sterker nog: over het algemeen wordt botercrème gebruikt om fondant op een taart te laten plakken, wanneer men ermee een taart bekleedt.
Deze crème bevat namelijk geen water, waardoor de fondant niet 'smelt' als je de crème gebruikt als eetbare lijm bij het bekleden van taarten.
Smeer de afgekoelde taart volledig in met een dun laagje botercrème en zet je 'm in de koelkast neer.
Als je dat doet, wordt de botercrème hard waardoor de fondant niet gaat 'smelten' als je deze op de taart doet.
Vind je botercrème niet lekker?
Dan kun je in plaats van deze crème ook ganache gebruiken.
Je kunt in plaats van botercrème niet crème chantilly of slagroom gebruiken.
Deze goedjes worden niet hard in de koelkast én bevatten water.
Door het water zal de fondant niet stevig blijven en wat gaan 'smelten'.