:

What exactly are financiers?

Jayden van de Ven
Jayden van de Ven
2025-11-20 03:51:37
Count answers : 0
0
Financiers are one of the most famous French cakes and an obligatory experience for every almonds fan. They are soft, have a very sophisticated, yet simple taste and disappear very quickly, so I usually make a double portion. Produced since the Middle Ages by the French nuns of the Visitation of Mary, they were not called financiers and had an oval form. Financiers are very easy to prepare and are an excellent occasion to use up egg whites. The financiers recipe I have been doing since I remember comes from Leçons de cuisine de l’école Ritz-Escoffier .
Isis Willems
Isis Willems
2025-11-08 10:01:05
Count answers : 0
0
Financiers zijn kleine Franse amandelkoekjes, aromatisch met beurre noisette, meestal gebakken in kleine vormen. Het traditionele financier bevat ook eiwitten, bloem en poedersuiker. De vormen zijn meestal kleine rechthoekige schalen, vergelijkbaar in grootte met petits fours. Het financier komt oorspronkelijk uit de Franse regio Lotharingen. Oorspronkelijk gemaakt door de Visitandine orde van nonnen in de 17e eeuw, werd de financierpopulair in de 19e eeuw. Een financier is een kleine, rechthoekige cake van amandelspijs. Deze taart werd populair in het financiële district van Parijs rondom de effectenbeurs van Parijs, omdat het gemakkelijk in de zak kon worden opgeborgen voor lange tijd zonder beschadigd te raken. De naam "financier" zou afgeleid zijn van de traditionele rechthoekige vorm, die op een staaf goud lijkt als de Zwitsers de financier opnieuw interpreteren en het in deze vorm bakken. Sommige Franse bakkerijen verkopen deze taart nog steeds onder de naam "visitandine".

Lees ook

What is the difference between financiers and madeleines?

Financiers and madeleines are popular baked sweets that are often found at convenience stores and ca Lees meer

What is the best flour to use for financiers?

50g plain flour Lees meer

Bente de Leeuw
Bente de Leeuw
2025-10-31 06:34:02
Count answers : 0
0
A financier is a small French cake, often associated with friands or friandises, which can indicate all kinds of small sweet ‘pâtisserie ou pièce de confiserie’. The financier is light and moist, and contains almond flour, crushed or ground almonds, or almond flavoring. The distinctive feature of the recipe is beurre noisette. Other ingredients include egg whites, flour, and icing sugar. Financiers are baked in shaped molds, usually small rectangular loaves.