:

Waarom heeft mijn quiche een zompige bodem?

Oscar van den Heuvel
Oscar van den Heuvel
2025-11-17 01:07:32
Count answers : 0
0
De bodem kan zacht en slap blijven door de vochtige vulling van ei en melk of room, waardoor het sompig wordt en niet goed gaart. Dit kan deels worden opgevangen door de bodem eerst blind af te bakken. Als extra zekerheid om een slappe bodem te voorkomen, kunt u de bodem nadat deze uit de oven komt, instrijken met een dun laagje ei en deze dan nog even kort terug in de oven zetten.
Jack Dekker
Jack Dekker
2025-11-13 04:53:14
Count answers : 0
0
Door al die natte ingrediënten ligt een slappe bodem op de loer. Bak de bodem eerst blind voor Bestrijk de bodem met ei Bestrooi de bodem met kruim Bak de quiche laag in de oven Bak de quiche op een voorverwarmde bakplaat Houd de vulling zo droog mogelijk.

Lees ook

Wat kan ik doen met verse amandelen?

Amandelspijs maken is niet moeilijk. Je kunt amandelspijs van geroosterde amandelen in vele andere Lees meer

Wat kun je maken met amandelen?

Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de amandelen 3 min. Hak de rest van de amandelen Lees meer

Nadia Aslan
Nadia Aslan
2025-11-01 17:44:58
Count answers : 0
0
Een te slappe bodem kun je oplossen door de bodem – voordat je de taart vult met vullingen – blind te bakken. Kies je toch liever voor de snellere variant? Ga dan voor koelvers in plaats van bladerdeeg uit de vriezer. Dat smaakt nèt wat lekkerder. De oplossing? Kook, bak of gril de groentes voordat je ze verwerkt in de quiche.