:

Food pairing met Nederlandse wijnen

Demi Kuipers
Demi Kuipers
2025-11-20 08:09:20
Count answers : 0
0
Eten bij Riesling serveren is niet zo heel moeilijk. Goede Rieslings gaan immers samen met vele gerechten. De fraicheur en aanwezige mineralen in deze witte wijn brengen verschillende smaken mooi in balans. Gerechten met pit, zoals bijvoorbeeld vele Aziatische gerechten, smaken daarom vaak eens zo goed bij Rieslings uit allerlei regio’s. Een koud geserveerd glas van deze goudgele parel scoort ook in combinatie met diverse hapjes en tapas.
Jacob Hofman
Jacob Hofman
2025-11-06 07:08:16
Count answers : 0
0
Wist u overigens dat rode wijnen met tannines verrassend goed opgewassen zijn tegen pikante gerechten. Tannine in een wijn reageert wèl slecht op zurige gerechten. In dat geval kies je beter voor een wijn met zoete toets. Of voor een fruitige rode wijn want die wordt er net fruitiger door. Ik maak een pasta klaar, ik denk aan een Italiaanse wijn. Ik eet een paella, ik wil Spanje in het glas. Geef mij maar beaujolais bij charcuterie uit Lyon, bourgogne bij boeuf bourguignon, madiran bij een cassoulet uit het Franse zuidwesten, malbec uit Mendoza bij Argentijns rundsvlees. Ik maak hem zelf klaar. Met gehakte biefstuk, verse groenten, huisgemaakte ketchup, zelfgebakken frieten. En welke wijn, een Californische: Pahlmeyer 1998.

Lees ook

Verborgen culinaire parels in Amsterdam

Bellezza is een restaurant in het hart van Amsterdam. De Seasonal menu Colors of the Rainbow bestaa Lees meer

Historische eetplekken Jordaan

Café de Prins ligt aan een van de mooiste stukjes Prinsengracht. Leunend tegen de Jordaan met tegen Lees meer

Kevin Dijkman
Kevin Dijkman
2025-11-06 06:52:07
Count answers : 0
0
Een krachtige rode wijn past prachtig bij een rijk vleesgerecht, terwijl een frisse witte wijn een lichte salade of delicate vis perfect aanvult. Zoete wijnen kunnen verrassend goed werken met pittige of hartige gerechten, en mousserende wijnen zorgen voor een feestelijke toets bij bijna elke maaltijd.