:

Waarom is mijn soufflé zo dun?

Lina van der Meulen
Lina van der Meulen
2025-10-26 00:18:04
Count answers : 0
0
Vouw het opgeklopte eiwit altijd rustig door de andere ingrediënten, anders ontsnapt de lucht uit het mengsel. Houd je aan het recept en voeg niet zomaar allerlei andere ingrediënten toe aan het soufflémengsel. Dit kan de balans verstoren en ervoor zorgen dat je soufflé niet luchtig en egaal is.
Sepp Ali
Sepp Ali
2025-10-26 00:15:19
Count answers : 0
0
Als je een souffle maakt op basis van een vruchtencompote als rabarber bind je deze af met maizena tot een dikke pap die niet meer terugzakt als je er je lepel doorheen haalt. De stabiliteit van soufflés wordt bepaald door haar basis. Toevoeging van bv maizena of aardappelzetmeel helpen de soufflé ook langer te laten staan. Gestortte souffle's op basis van vruchten of indien hartig becheamel kan je later weer op warmen in de oven.

Lees ook

Wat is het geheim van een perfecte soufflé?

At its core, a soufflé is a baked dish that gets its signature height and airiness from whipped egg Lees meer

Waarom is soufflé zo moeilijk om te maken?

Wanneer het gerecht z’n warmte verliest, bestaat het risico dat het inzakt. Door kleine potjes te ge Lees meer