:

Welke chocolade om te smelten?

Senna Boer
Senna Boer
2025-11-13 08:32:47
Count answers : 0
0
Pure chocolade smelt het beste rond de 45 tot 50 graden Celsius. Melkchocolade smelt je het beste rond de 40 tot 45 graden Celsius. Witte chocolade smelt al bij een temperatuur vanaf 34 tot 38 graden. Of je nu een chocoladereep wilt smelten of speciale smeltchocolade, je kunt alle soorten chocola op verschillende manieren smelten.
Ceylin Kruns
Ceylin Kruns
2025-11-07 10:54:48
Count answers : 0
0
Als je begint met het tempereren, moet je de chocolade eerst smelten. De chocolade kun je smelten door middel van au-bain-marie, oftewel boven een pan met heet water. Smelt dan de chocolade in etappes in de magnetron.

Lees ook

Wat betekent ganache?

Ganache is een mengsel van chocolade en room. Het wordt in vloeibare vorm gebruikt als afwerking voo Lees meer

Welke chocolade voor ganache?

Ganache maak je door chocolade en room te mengen. Voor een duidelijke chocoladesmaak moet je hier d Lees meer

Marit Bosch
Marit Bosch
2025-10-28 03:45:40
Count answers : 0
0
Witte chocolade smelten doe je bij voorkeur au bain-marie. Witte chocolade heeft namelijk de neiging om snel te klonteren wanneer je dit probeert te smelten. In tegenstelling tot bij het smelten in de oven of magnetron kun je bij de au bain-marie techniek constant blijven roeren, waardoor het een stuk gemakkelijker is om je witte chocolade om te smelten tot een egale vloeistof. Je kunt chocolade smelten met een magnetron. Je kunt chocolade smelten in de oven.