:

Welke chocolade voor ganache?

Suus Çelik
Suus Çelik
2025-11-21 19:58:40
Count answers : 0
0
Chocolade200 g Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een mengkom.
Lukas van Rijthoven
Lukas van Rijthoven
2025-11-14 06:17:34
Count answers : 0
0
Je kunt deze chocolade ganache in principe maken met al je favoriete chocoladerepen. Het is wel de vraag of de vullingen van deze repen heel lekker zijn om terug te proeven in het eindresultaat. Grove vullingen zou ik eerst fijner hakken met een mes. Ook kun je een combinatie van verschillende soorten chocolade gebruiken. Bijvoorbeeld een ganache met 50% melkchocolade en 50% pure chocolade, hou er dan rekening mee dat je de slagroom ook naar deze verhoudingen omrekent.

Lees ook

Wat betekent ganache?

Ganache is een mengsel van chocolade en room. Het wordt in vloeibare vorm gebruikt als afwerking voo Lees meer

Wat is ganache?

In het kort is het een is een mix van chocolade en room. Chocolade ganache Bij ganache denken we v Lees meer

Stefan de Boer
Stefan de Boer
2025-11-05 12:39:02
Count answers : 0
0
Je kunt ganache van witte, pure en melk chocolade maken. Ingrediënten voor pure chocolade ganache 100 ml slagroom 100 gr pure chocolade Ingrediënten voor melkchocolade ganache 100 ml slagroom 150 gr melkchocolade Ingrediënten voor witte chocolade ganache 100 ml slagroom 200 gr witte chocolade
Janne van Bernicia
Janne van Bernicia
2025-10-28 02:45:50
Count answers : 0
0
100 gram pure chocolade Hak de chocolade in grove stukjes Giet dit op de in stukjes gehakte chocolade en roer tot alle chocolade gesmolten is

Lees ook

Wat is beter, ganache of glazuur?

Ganache is eigenlijk niets anders dan een mengsel van melk of room en chocolade. De juiste verhoud Lees meer

Waar is ganache van gemaakt?

Ganache wordt gemaakt van chocolade en een vloeistof. Meestal is dat slagroom, maar je kunt ook gan Lees meer

Tijmen Gerritse
Tijmen Gerritse
2025-10-27 22:18:43
Count answers : 0
0
Ganache maak je door chocolade en room te mengen. Voor een duidelijke chocoladesmaak moet je hier dus rekening mee houden. Een melkchocolade zal al snel heel romig van smaak worden, dus wanneer je een echte chocoladesmaak wil is pure chocolade gewenst. De stevigheid van de ganache heeft met name te maken met de soort chocolade die je gebruikt. Vergis je niet, ook in pure chocolade zit veel verscheidenheid. Zo heb je repen van 70-90% (of zelfs 100%). Dit percentage geeft de hoeveelheid cacaomassa aan en is een optelsom van vaste cacaobestanddelen en cacaoboter. Hoe meer vaste stof er in je reep zit, deste vaster je ganache zal worden. Is je ganache te stevig? Dan heb je waarschijnlijk een hele mooie chocolade met veel cacaomassa gebruikt. Je kunt de volgende keer dan iets meer room toevoegen aan je recept. Bestaande ganache kun je ook prima weer een beetje smelten en alsnog wat room er aan toevoegen. Roer het goed door en laat weer opnieuw opstijven.