:

Hoe krijg je karamel dikker?

Eva El Idrissi
Eva El Idrissi
2025-11-12 18:25:47
Count answers : 0
0
Als de saus te dun is, kun je hem nog wat in laten koken. Als hij te dik is, doe wat water erbij en roer.
Isabel Sitters
Isabel Sitters
2025-11-05 02:00:55
Count answers : 0
0
Hij wordt dikker naarmate hij afkoelt.

Lees ook

Hoe maken ze caramel?

Laat in een hoge pan met dikke bodem de suiker karamelliseren. Voeg eventueel 3 el water toe aan de Lees meer

Wat heb je nodig om karamel te maken?

Doe 100 gr suiker en 3 el water in een steelpannetje. De suiker gaat smelten en na ongeveer 2 -3 mi Lees meer

Rosa ter Waarbeek
Rosa ter Waarbeek
2025-10-28 10:59:03
Count answers : 0
0
De meest efficiënte manier om een dessertsaus in te dikken, is door hem op het fornuis te laten sudderen, zodat de saus inkookt. Je kunt ook een dikkere karamelsaus maken door de hoeveelheid melk of suiker in het recept aan te passen, of door melk te vervangen door room. Als je net klaar bent met het maken van een karamelsaus en je denkt dat de saus te dun is, laat hem dan zachtjes sudderen en inkoken op het fornuis. Kook hem gedurende ongeveer tien minuten om een dikke saus te krijgen. Als je niet zeker weet of de net gemaakte saus de juiste consistentie heeft, laat hem dan eerst afkoelen. Als je dunne karamelsaus hebt gekocht – of als cadeau hebt gekregen – kun je hem ook op het fornuis indikken. Als je weet dat je een dikke karamelsaus wilt, verminder dan de hoeveelheid melk die het recept suggereert. Als je de hoeveelheid suiker in het recept verhoogt, krijg je een dikkere karamel. Als je een dikke karamelsaus wilt, maar liever niet de hoeveelheden van de ingrediënten in het recept wijzigt, dan kun je in plaats van melk gewoon slagroom gebruiken.
Casper Groen
Casper Groen
2025-10-28 07:33:00
Count answers : 0
0
Als je de saus in de koelkast bewaart dan wordt deze dikker en kunnen er suikerkristallen ontstaan. Dat is niet erg, verwarm de saus gewoon even in een pannetje en je kunt ermee verder.

Lees ook

Wat is het verschil tussen flan en pudding?

Het verschil tussen flan en pudding is dat flan een romige pudding is die wordt overgoten met karame Lees meer

Hoe houd je karamel vloeibaar?

1. Voeg vloeistof toe: Probeer een beetje meer water of room toe te voegen indien je karamel is gekr Lees meer