:

Wat is het smeltpunt van karamel?

Job Mijsberg
Job Mijsberg
2025-10-28 11:53:13
Count answers : 0
0
Karamel maak je door suiker te verhitten in een pan tot 170 graden. Je kunt karamel maken door alleen de suiker te verhitten in een pan. Je kunt de karamel ook maken door suiker met water te verwarmen. Hete karamel van 170 graden kan je niet zomaar op elk aanrecht gieten. Je krijgt dan nougatine. Liever karamelsaus? Voeg dan slagroom aan de karamel toe. Door hete slagroom van 100 graden toe te voegen aan de karamel van 170 graden is het temperatuurverschil een stuk minder groot waardoor het geheel beter mengt.
Rayan Cosman
Rayan Cosman
2025-10-28 11:45:43
Count answers : 0
0
Karamel wordt gemaakt door de suiker in een pan met dikke bodem langzaam te verhitten tot 170 °C.

Lees ook

Hoe maken ze caramel?

Laat in een hoge pan met dikke bodem de suiker karamelliseren. Voeg eventueel 3 el water toe aan de Lees meer

Wat heb je nodig om karamel te maken?

Doe 100 gr suiker en 3 el water in een steelpannetje. De suiker gaat smelten en na ongeveer 2 -3 mi Lees meer

Mustafa Wigman
Mustafa Wigman
2025-10-28 09:48:01
Count answers : 0
0
Het smeltpunt van karamel is 160C. Dit kan worden gemeten met een suikerthermometer. Het smeltpunt wordt bereikt als de suiker in de pan een donkere, roodbruine kleur heeft en alle suiker is gesmolten.