:

Welke kruiden mag je niet combineren?

Sjoerd Strik
Sjoerd Strik
2025-10-28 16:36:27
Count answers : 0
0
Het artikel beschrijft de verschillende soorten kruiden en specerijen, hun eigenschappen en hoe ze te gebruiken. Over het combineren van kruiden wordt het volgende gezegd: kruiden zijn goed met elkaar te combineren en er worden enkele voorbeelden van combinaties gegeven, zoals selderij + peterselie + bieslook, oregano + tijm + peterselie en oregano + basilicum + peterselie. Er wordt geen informatie gegeven over welke kruiden niet mogen worden gecombineerd. Het artikel geeft wel informatie over het gebruik van kurkuma en gember na een niertransplantatie. Sommige ziekenhuizen waarschuwen voor het gebruik van grote hoeveelheden kurkuma en gember omdat ze de werking van medicijnen tegen afstoting zouden verstoren. Bij normaal gebruik in de keuken is er geen risico.
Guusje van den Heuvel
Guusje van den Heuvel
2025-10-28 15:58:39
Count answers : 0
0
St. Janskruid versterkt de werking van met name antidepressiva. Ginkgo versterkt de werking van anticoagulantia oftewel bloedverdunners. Tijm heft de werking op van hoestonderdrukkers als dextromethorfan. Sennapeulen versterken de werking van digoxine. Amerikaanse Ginseng en Rode Salie hebben effect op de bloedstolling waardoor bloedingen kunnen optreden in combinatie met bloedverdunners. Geelwortel heeft een versterkende werking op medicijnen die tegen darmklachten worden gegeven. Groene thee zorgt voor een verminderde werking van foliumzuur, van bètablokkers en voor een verhoging van de werking van bepaalde psycholeptica. Mariadistel zorgt voor een versterkte werking van janumet en voor een verminderde werking van losartan. Valeriaan versterkt de werking van psycholeptica. Zonnehoed kan wisselwerking veroorzaken met bloedverdunnende medicijnen en met digoxine.

Lees ook

Wat gaat goed samen met aardbeien?

Knoflook naast je aardbeien zorgt voor een zoetere aardbeiensmaak en houdt pissebedden op afstand. Lees meer

Wat is de oorsprong van millefeuille?

De mille-feuille is Frans. When mille-feuille was first assembled is not known, but the first writi Lees meer

Feline van Salm
Feline van Salm
2025-10-28 11:13:53
Count answers : 0
0
Stelen van zachte kruiden hebben dezelfde smaak als de bladeren. Denk hierbij aan basilicum, peterselie, koriander, dille en bieslook. De stelen van harde kruiden als rozemarijn, salie, oregano en tijm kunnen niet gegeten worden. Wat wel mogelijk is: laat de kruiden meestoven door ze (in een bosje vast te binden) en een langere tijd mee te garen of koken in jouw gerecht. Voeg bijvoorbeeld een takje rozemarijn toe aan je ovenaardappel of een bosje tijm aan je kruidige tomatensoep. Vul je hele dorade met wat stengels rozemarijn of dille en plakjes citroen.