:

Waarom zakt mijn soufflé in?

Fedde van Velthoven
Fedde van Velthoven
2025-11-08 19:24:33
Count answers : 0
0
De soufflé zakt namelijk in, naarmate de soufflé afkoelt. Dit komt door de luchtbellen inde soufflé. Het water veranderd in het beslag in damp, waardoor er nog meer belletjes komen in het beslag. Dit proces werkt dus ook omgekeerd. Zodra de soufflé afkoelt zakt de soufflé dus weer in. Dit betekent dus niet per definitie dat de soufflé mislukt is, maar dat het deeg te snel afkoelt.
Jens le Luc
Jens le Luc
2025-10-30 22:22:19
Count answers : 0
0
Als je het opgeklopte eiwit niet rustig door de andere ingrediënten vouwt, ontsnapt de lucht uit het mengsel. Als je niet gewicht becomes exact af, kloppen de hoeveelheden niet om het recept te laten slagen. Als je te veel andere ingrediënten toevoegt, kan de balans verstoord raken en wordt je soufflé niet luchtig en egaal.

Lees ook

Hoe moeilijk is een soufflé om te maken?

Zelf soufflés maken is helemaal niet zo moeilijk, zolang je een paar trucjes kent. Even oefenen en Lees meer

Hoe voorkom je dat een soufflé inzakt?

Wanneer het gerecht z’n warmte verliest, bestaat het risico dat het inzakt. Door kleine potjes te ge Lees meer

Linn Bleijenberg
Linn Bleijenberg
2025-10-30 19:49:34
Count answers : 0
0
Een soufflé zakt in omdat je te veel luchtbellen uit de mix hebt geslagen tijdens het vouwen. Je kunt dit voorkomen door minder te vouwen dan te veel. Zelfs als er nog steeds kleine strepen van eiwit zichtbaar zijn, laat het dan met rust.