Als je te veel vanille-extract in een cake gebruikt, kan dat een ongewenste bitterheid veroorzaken of je koekjes doen smaken als een kaars.
Om dit te voorkomen kun je het volgende doen:
Allereerst ontspan je.
Het gerecht is niet noodzakelijk verpest, en er zijn enkele oplossingen om de schade te verzachten.
De eerste optie die je moet overwegen is het verhogen van de hoeveelheden andere ingrediënten om de juiste verhoudingen te behouden.
Terwijl dit meer voedsel oplevert, is het waar dat niemand ooit heeft geklaagd over te veel extra muffins.
Echter, dit kan onpraktisch zijn als je beperkte bak- of kookgerei of opslagruimte hebt.
Een andere optie is om de overmatige vanille te compenseren met een gelijk en tegenovergesteld smaakprofiel.
Na allemaal, het belangrijkste in bakken en koken is balans.
Probeer een gecombineerde eetlepel citrusvruchtsap en schil of een snuf zout om de bloemige zoetheid van vanille af te snijden en de smaak van het gerecht te verdiepen.
Als vanille een te bittere smaak veroorzaakt, kan een zuur component zoals zure room, karnemelk of zelfs appelmoes een leuke tegenwicht bieden.
Tenslotte, als je de tijd hebt, laat het beslag dan rusten.
Dit zal enkele van de alcohol in de vanille-extract verdampen en daarmee de kracht verminderen.