:

Hoe voorkom je dat de bodem van een quiche zompig wordt?

Sepp Ali
Sepp Ali
2025-11-05 06:48:06
Count answers : 0
0
Bak de bodem eerst blind. De angst voor elke thuisbakker: Je hebt enorm je best gedaan in de keuken, haalt je quiche uit de oven en bij het aansnijden blijkt de bodem zacht en slap te zijn. Zo zonde! Vaak komt dit door de vochtige vulling van ei en melk of room. Dit trekt in de bodem en daardoor wordt het niet goed gaar. Voor een groot deel is dit op te vangen door de bodem eerst blind af te bakken. Wil je helemaal zeker weten dat je bodem niet slap wordt? Smeer het deeg na het blind bakken dan nog even in met een laagje ei en zet de quiche bodem voor 5 minuten terug in de oven. Dan krijgt het deeg alvast een beetje kleur en voorkom je nogmaals dat de bodem slap wordt.
Morris Kleine Pier
Morris Kleine Pier
2025-10-26 10:57:33
Count answers : 0
0
Bak de bodem eerst blind voor. Prik met een vork gaten in de bodem en leg een groot stuk bakpapier in de vorm. Om ervoor te zorgen dat de bodem niet rijst, leg je er iets zwaars op zoals gedroogde peulvruchten, rijst of zout. Bestrijk de bodem met ei. Klop een ei los en bestrijk de bodem na het blind bakken met het losgeklopte ei. Bak de bodem met het losgeklopte ei ca. 5 minuten voordat je de villing toevoegt. Bestrooi de bodem met kruim. Je kunt de bodem bestrooien met fijngemalen beschuit, paneermeel of panko. Bak de quiche laag in de oven, zodat de quiche goed van onderen wordt verhit. Houd de vulling zo droog mogelijk.

Lees ook

Hoe voorkom je dat fruittaarten zompig worden?

Laat de stukken langzaam ontdooien in de koelkast om te voorkomen dat ze zompig worden. Snel ontdoo Lees meer

Wat past goed bij frambozen?

Frambozen hebben een zoete, lichtzure smaak die goed past bij veel verschillende ingrediënten. Zo ku Lees meer