:

Wat maakt crêpes Suzette zo bijzonder?

Lisanne van de Brink
Lisanne van de Brink
2025-11-09 04:27:50
Count answers : 0
0
Crêpes Suzette zijn bijzonder lekker als dessert met een saus van mandarijn en Grand Marnier. Het flamberen hoort eigenlijk helemaal niet bij traditionele crêpes Suzette, de Grand Marnier moet lekker mee verwarmd worden. De enige echte crêpes Suzette maak je toch echt alleen met mandarijn, wat een veel subtielere smaak geeft. Dit dessert zo lekker maakt.
Amira de Pruyssenaere de la Woestijne
Amira de Pruyssenaere de la Woestijne
2025-10-26 17:07:06
Count answers : 0
0
Crêpes Suzette is een heerlijk nagerecht dat bestaat uit een flensje in een saus van boter, suiker en sinaasappel en doorgaans geflambeerd met Grand Marnier. Ook wordt wel mandarijn en of Blue Curaçao gebruikt. Het met drank besprenkelde dessert vatte per ongeluk vlam maar smaakte verbazingwekkend goed. De ober wilde het gerecht opdragen aan de prins maar die vond dat maar onzin. “Laten we dit voortreffelijke dessert noemen naar de jongedame die me vergezelt’. Deze Française heette…Suzette.

Lees ook

Wat is het verschil tussen suzettes en crêpes?

Een crêpe is doorgaans zoet, met witte bloem en melk in plaats van boekweit en water. En er worden Lees meer

Wat serveer je bij crêpes suzette?

Men neme een flensje, doordrenkt het flinterdunne Franse pannenkoekje met een sinaasappellikeur en s Lees meer

Noa Salet
Noa Salet
2025-10-26 14:52:42
Count answers : 0
0
Het voornaamste verschil met reguliere crêpes is dat de crêpe suzette besprenkeld wordt met Grand Marnier of Curaçao. Het gerecht wordt doorgaans geflambeerd opgediend. De flensjes worden nog in de pan besprenkeld met Grand Marnier om vervolgens geflambeerd te worden. Het oorspronkelijke recept uit de Larousse gastronomique vermeldt dat de crêpes eerst besmeerd worden met een mengsel van 50 gram boter, 50 gram poedersuiker, sap en rasp van één mandarijn en een flinke lepel Curaçao. Wanneer de crêpes gevuld zijn vouwt men ze in kwarten en dient men ze brandend op.
Boris Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
Boris Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
2025-10-26 14:30:47
Count answers : 0
0
Crêpes Suzette zijn flensjes die met alcoholhoudende drank worden geflambeerd en geserveerd met een sausje van gecarameliseerde suikersiroop. De overlevering wil dat het gerecht voor het eerst is gemaakt eind 19e eeuw door een leerling van Escoffier in het Café de Paris in Monaco, voor de toenmalige Britse koning Edward VII. Nadat de leerling het gerecht voor de koning had gepresenteerd en gezegd had dat hij het gerecht graag naar hem wilde vernoemen, zou de koning hebben gezegd dat hij liever had dat zijn tafelgenote, de actrice Suzette Reichenberg, die eer zou krijgen. En zo geschiedde. Er zijn drie redenen waarom je deze flensjes/dunne pannenkoekjes zou moeten proberen. Eén: ze zijn gewoon erg lekker. Ten tweede doen ze qua smaak denken aan crêpes Suzette, terwijl je niet met vuur in de weer hoeft.

Lees ook

Waarvan worden crêpes Suzette gemaakt?

Dit klassieke dessert bestaat uit dunne Franse crêpes en een volle sinaasappel-karamelsaus. Voor d Lees meer

Waarom eten Fransen crêpes tijdens de Chandeleur?

Fransen eten crêpes tijdens de Chandeleur omdat de traditie is ontstaan uit een combinatie van oude Lees meer

Kai Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
Kai Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
2025-10-26 13:52:47
Count answers : 0
0
Dunne, delicate crêpes worden geserveerd met een sinaasappelsaus en een vleugje Grand Marnier. Een tijdloos dessert dat zowel verfijnd als verrukkelijk is. Flensjes, Grand Marnier, sinaasappel, sinaasappelschil en gekaramelliseerde suiker, dat is de eeuwenoude bekende crêpe suzette natuurlijk!
Olivier van der Ven
Olivier van der Ven
2025-10-26 12:01:11
Count answers : 0
0
Crêpe Suzette is een klassiek Frans dessert dat voor het eerst werd geserveerd in de late negentiende eeuw. Het dessert bestaat uit dunne pannenkoeken die worden overgoten met een saus van boter, suiker, Grand Marnier en sinaasappelsap. Hierna flambeer je de pannenkoek kort, wat voor spektakel zorgt, maar vooral voor een unieke smaakbeleving. De pannenkoek werd geflambeerd, wat eigenlijk helemaal niet de bedoeling was. Wat bleek? Het was héérlijk en de rest is geschiedenis. Het dessert is zo balletjes geworden dat vandaag de dag nog veel mensen van genieten.

Lees ook

Wat betekent Suzette in het Frans?

Suzette is de vertaling van "Suzette" in het Nederlands. Suzette a préparé un bain et quelques habit Lees meer

Wat is het verhaal achter Crepes Suzette?

Auguste Escoffier zou het dessert in 1890 in het Hotel Savoy te Londen aan de Prins van Wales, de la Lees meer