:

Wat is de beste sinaasappellikeur voor crêpes Suzette?

Yinthe de Boer
Yinthe de Boer
2025-11-04 11:20:49
Count answers : 0
0
Pannenkoeken of crêpes Suzette flambeer je traditioneel met een sinaasappellikeur zoals cointreau of Grand Marnier. Welke sterke drank je gebruikt, hangt af van het gerecht en je persoonlijke voorkeuren. Om te flamberen heb je sterke drank nodig met een alcoholpercentage van minstens 40 procent. Ligt het alcoholgehalte lager, dan wordt het moeilijk om het vuur in de pan te krijgen. Met bier, champagne of wijn zal flamberen dus niet lukken. Giet een scheut sterke drank in de pan en laat de vloeistof eventjes mee warm worden. Hoe warmer je drank, hoe makkelijker je de vlam in de pan krijgt. Wanneer de drank opgewarmd is, hou je de pan even scheef boven het vuur. Als het goed is, krijg je nu vlammen in de pan en worden je ingrediënten mooi geflambeerd. Haal de pan van het vuur om het flamberen te stoppen. Laat je niet opjagen door omstaanders en weer ze ‘zachthandig’ uit je keuken, want een nerveuze kok laat het flamberen maar beter aan anderen over.
Sam Moensendijk
Sam Moensendijk
2025-10-26 16:15:07
Count answers : 0
0
De beste sinaasappellikeur voor crêpes Suzette is Grand Marnier of Cointreau.

Lees ook

Wat is het verschil tussen suzettes en crêpes?

Een crêpe is doorgaans zoet, met witte bloem en melk in plaats van boekweit en water. En er worden Lees meer

Wat maakt crêpes Suzette zo bijzonder?

Het voornaamste verschil met reguliere crêpes is dat de crêpe suzette besprenkeld wordt met Grand Ma Lees meer