:

Hoe voorkom je dat fondant plakt?

Ruben Bosman
Ruben Bosman
2025-11-11 07:38:17
Count answers : 0
0
Ik gebruik altijd een dun laagje poedersuiker. Beetje maizena, ik doe het altijd in een katoenen zakdoek met een elastiek erom en poeder zo het aanrecht, succes ! Bij de Ikea de bureauonderlegger Projs kopen! Hij is €4,95Heb ik vorige week eindelijk gedaan en je fondant plakt niet meer vast. Ik leg altijd een stuk bakpapier op het aanrecht voordat ik met fondant aan de slag ga. Ik gebruik altijd een kleine beetje bloem.....En het plakt niet en het vlekt niet!!! Persoonlijk vind ik poedersuiker en bakpapier echt niet handig..bakpapier schuift heen en weer en je hebt dan kans op plooien in je fondant. De beste combi vind ik nog altijd de IKEA onderlegger zoals 'cakelover' zegt en goed smeren met crisco. Crisco!!
Anouk Heere
Anouk Heere
2025-11-07 13:55:23
Count answers : 0
0
Bewerk het fondant zo min mogelijk. Bewerk het fondant met een fondantroller in plaats van een houten deegroller. Zorg ervoor dat je geen zweethandjes hebt wanneer je met het fondant aan de slag gaat. Kneed wat extra bakkers poedersuiker door je fondant, hierdoor wordt het minder plakkerig. Gebruik de fondantstempels uit onze collectie.

Lees ook

Waarmee plak je fondant vast?

Ik plak fondant op fondant ook met water, maar soms vooral aan de zijkant als het al is opgedroogd, Lees meer

Hoe lang moet ik chocoladecake bakken?

Bak 20-25 minuten in de oven. De taart moet na die tijd in het midden net gaar zijn. Lees meer

Timo Tekin
Timo Tekin
2025-10-27 06:49:04
Count answers : 0
0
Bestrooi het werkblad eerst met uitrolpoeder of poedersuiker en zorg ervoor dat de rolstok ook een beetje poeder bevat. Leg de mat op het werkblad en rol de fondant erop uit. De bakmat is voorzien van een anti-aanbaklaag, waardoor de fondant minder geneigd is om eraan te blijven plakken. Leg de fondant op het bakpapier of eventueel tussen 2 vellen bakpapier en rol er met de rolstok overheen. We raden ook aan om af en toe even de fondant een kwartslag te draaien, zodat je zeker weet dat die niet vastplakt aan het werkblad.
Damian van der Linden
Damian van der Linden
2025-10-27 03:14:09
Count answers : 0
0
Om fondant niet te laten plakken, kun je het oppervlak licht bevochtigen voordat je het legt, bijvoorbeeld met een klein verfkwastje of een kledingstomer. Dit maakt het fondant een beetje plakkerig, zodat je veel decoratie in één keer kunt plakken op een baksel. Een andere optie is om te kijken naar de basis van je baksel, want een stevige basis zorgt ervoor dat alles beter blijft zitten. Een gladde, stevige ondergrond maakt een wereld van verschil en voorkomt dat fondant afglijdt. Om de basis te verstevigen, kun je een dunne laag botercrème of ganache aanbrengen en deze laten koelen in de koelkast. Zo krijg je een stevige basis voor fondant of andere decoratie.

Lees ook

Hoe fondant chocolade smelten?

Chocolade smelten kun je op verschillende manieren doen, zoals au bain-marie, in de magnetron of in Lees meer

Hoe lang van te voren kan ik versiering van fondant maken?

Wil je jouw taart versieren met zelfgemaakte fondant figuurtjes? Dan kan het best handig zijn om die Lees meer

Luke Bosman
Luke Bosman
2025-10-27 01:01:38
Count answers : 0
0
Bestuif je werkvlak met een beetje maïzena of poedersuiker. Fondant plakt soms aan je werkplek als je te weinig poeder gebruikt of als het fondant te warm is geworden. In dat geval kun je het kort laten afkoelen of extra poederen. Fondant invriezen wordt afgeraden. Door de temperatuurverschillen en condensvorming verandert de structuur, waardoor het moeilijker te verwerken is en sneller plakt of brokkelt.