Koelen, kloppen of meer chocolade toevoegen zal doorgaans tot een dikker resultaat leiden.
Voor een dikkere ganache, bijvoorbeeld voor truffels, gebruik je een verhouding van 2:1 van chocolade op room.
Bedek de ganache met vershoudfolie en zet hem een uur in de koelkast.
Neem hem uit de koelkast en gebruik een handmixer om de ganache te kloppen totdat hij luchtig wordt en een lichtere bruine kleur krijgt.
Als de ganache nog steeds niet dik genoeg is nadat je hem hebt gekoeld, dan is het tijd om te proberen hem op te warmen en meer chocolade toe te voegen.
Weeg de chocolade af en voeg in delen toe.
Na elke 30 gram roer je de ganache totdat de nieuwe toevoeging volledig is gesmolten.
Als het nodig is, zet je de kom weer in de magnetron gedurende 10-15 seconden.
Als de ganache op de een of andere manier te dik wordt, voeg dan 30 gram room toe aan het mengsel.
Blijf steeds 30 gram chocolade toevoegen totdat de ganache de juiste dikte heeft.
Als je een fornuis gebruikt, houdt de warmtebron dan zo laag mogelijk om te voorkomen dat de ganache onderin verbrandt.