:

Chocolade ganache dikker maken?

Joy Aydin
Joy Aydin
2025-11-23 02:01:56
Count answers : 0
0
Wil je de ganache dikker hebben? Klop het mengsel dan met een mixer luchtig op kamertemperatuur, hoe langer je klopt, hoe dikker het zal worden. Logisch als je je bedenkt dat meer dan de helft van het mengsel bestaat uit slagroom.
Fabian van Tours
Fabian van Tours
2025-11-10 07:52:29
Count answers : 0
0
Koelen, kloppen of meer chocolade toevoegen zal doorgaans tot een dikker resultaat leiden. Voor een dikkere ganache, bijvoorbeeld voor truffels, gebruik je een verhouding van 2:1 van chocolade op room. Bedek de ganache met vershoudfolie en zet hem een uur in de koelkast. Neem hem uit de koelkast en gebruik een handmixer om de ganache te kloppen totdat hij luchtig wordt en een lichtere bruine kleur krijgt. Als de ganache nog steeds niet dik genoeg is nadat je hem hebt gekoeld, dan is het tijd om te proberen hem op te warmen en meer chocolade toe te voegen. Weeg de chocolade af en voeg in delen toe. Na elke 30 gram roer je de ganache totdat de nieuwe toevoeging volledig is gesmolten. Als het nodig is, zet je de kom weer in de magnetron gedurende 10-15 seconden. Als de ganache op de een of andere manier te dik wordt, voeg dan 30 gram room toe aan het mengsel. Blijf steeds 30 gram chocolade toevoegen totdat de ganache de juiste dikte heeft. Als je een fornuis gebruikt, houdt de warmtebron dan zo laag mogelijk om te voorkomen dat de ganache onderin verbrandt.

Lees ook

Welk soort chocolade is het beste voor ganache?

Je kunt deze chocolade ganache in principe maken met al je favoriete chocoladerepen. Ook kun je een Lees meer

Welke chocolade is het lekkerst en het beste om te smelten?

Pure chocolade en melkchocolade kan je prima van een huismerk kopen. Goedkope witte chocolade daar Lees meer

Nathan van de Wal
Nathan van de Wal
2025-11-02 06:56:31
Count answers : 0
0
Is de ganache volledig afgekoeld, maar nog steeds niet zo stevig als je zou willen? Dan kun je een volgende keer beter meer chocolade toevoegen. Hoe meer chocolade je toevoegt, des te steviger het eindresultaat zal zijn.