Gelukkig is het makkelijk om je gesmolten chocolade te verdunnen, zodat je binnen een handomdraai perfect gedipte cakepops, een glanzende besprenkeling chocolade, of een heerlijke topping voor je ijs kunt krijgen.
De beste manier om chocolade te verdunnen is door vet toe te voegen.
Begin door maar een klein beetje olie of boter in te mengen, en voeg vervolgens meer toe indien dat nodig is.
Gebruik een olie zonder toegevoegde smaak of aroma zodat je de smaak van het toetje niet aanpast.
Door chocolade te heet te maken zal het erg dik en moeilijk te gebruiken worden.
Neem je tijd wanneer je de chocolade laat smelten en houd het nauwkeurig in de gaten gedurende het hele smeltproces om de perfecte textuur te krijgen.
Als je een snoepthermometer hebt, zorg er dan voor dat de chocolade niet warmer dan 46 °C wordt, of 43 °C indien je witte of melkchocolade gebruikt, welke gevoeliger zijn voor hitte.
Water zorgt ervoor dat chocolade korrelig wordt, of verdikt tot het een klonterige pasta is.
Zorg ervoor dat je kommen en keukengerei droog zijn voor je begint te werken met je chocolade, en voeg geen water toe om de chocolade te proberen te verdunnen.
Je chocolade kan ook korrelig worden wanneer er koude boter of olie aan wordt toegevoegd.
Je chocolade kan ook korrelig worden wanneer je het te snel af laat koelen.
Giet je chocolade niet in een koude kom en gebruik geen koude ingrediënten, en laat de chocolade tot kamertemperatuur afkoelen voor je het in de koelkast of vriezer stopt.
Hak de chocolade met een gekartelde mes fijn als het in de vorm van een reep zit zodat het evenredig zal smelten.
Als je de chocolade te snel probeert te laten smelten kan het verschroeid worden, waardoor het een verbrande smaak zal krijgen.
Het is niet mogelijk om dit ongedaan te maken, en je zult de chocolade weg moeten gooien en opnieuw moeten beginnen.