:

Hoe maak je frambozen met chocolade?

Justin van Buuren
Justin van Buuren
2025-10-26 12:01:44
Count answers : 0
0
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron met wat tussenpozen. Je kunt ervoor kiezen om er wat olie of boter aan toe te voegen. Dip de frambozen eerst door de witte chocolade. Leg daarna op een bord of een bakplaat met wat bakpapier en zet even in de vriezer. Haal ze er daarna uit en dip door de melkchocolade. Zet weer terug in de vriezer om hard te worden. Daarna is je snack klaar.
Nathan van der Horst
Nathan van der Horst
2025-10-26 11:33:06
Count answers : 0
0
Je dopt verse frambozen in witte gesmolten chocolade. Dan vries je die even in (15 min). Vervolgens dop je deze opnieuw in melk- of pure chocolade. Opnieuw de vriezer in eeeeen… klaar. Smelt de stukjes witte chocolade op laag wattage (600W) in de magnetron gedurende 30s. Roer er eens door en smelt opnieuw gedurende 30s. Ga zo door tot bijna alle chocolade is gesmolten is en blijf dan roeren tot ook de laatste beetjes gesmolten zijn. Bekleed een schaal (die nadien in de vriezer moet) met bakpapier. Dompel de frambozen met behulp van een koffielepel of vork in de witte chocolade en leg op het schaaltje met bakpapier (zo blijven ze niet kleven als je ze er nadien af wil halen). Zet ze gedurende 15 min in de vriezer zodat de witte chocolade kan uitharden. Smelt de melk of pure chocolade op dezelfde manier als in stap 1 beschreven. Dompel opnieuw de frambozen in de chocolade. Zet in de vriezer (en bewaar ze daar ook). Haal ze bij voorkeur 5 à 10 min voor het serveren uit.

Lees ook

Hoe voorkom je dat fruittaarten zompig worden?

Laat de stukken langzaam ontdooien in de koelkast om te voorkomen dat ze zompig worden. Snel ontdoo Lees meer

Wat past goed bij frambozen?

Frambozen hebben een zoete, lichtzure smaak die goed past bij veel verschillende ingrediënten. Zo ku Lees meer

David Smits
David Smits
2025-10-26 11:31:57
Count answers : 0
0
Stel je voor: heerlijke frambozen omhuld met twee lagen chocolade. Om te vermijden dat de chocolade aanbrandt, kunt u hem het best zachtjes smelten in een bain-marie of in de microgolfoven, en regelmatig roeren. In de microgolfoven verhitten in intervallen van 30 seconden om het smeltproces onder controle te houden. Je kunt melkchocolade vervangen door pure chocolade voor een intensere smaak. Kan de "Franui" met kinderen gemaakt worden? Ze zullen er plezier aan beleven om de frambozen in de chocolade te dopen en ze op vetvrij papier te leggen. Het is een leuke en lekkere manier om een middag met het gezin door te brengen! Absoluut! Voor nog meer lekkers kun je toppings toevoegen zoals hazelnootschilfers, kokosschaafsel of zelfs een beetje fleur de sel voordat de chocolade hard wordt. Als u een fan bent van witte chocolade, kunt u die gebruiken voor de uiteindelijke coating. Voor de variatie kunt u zelfs sommige frambozen omhullen met witte chocolade en andere met melkchocolade.
Zoey Mohan
Zoey Mohan
2025-10-26 11:07:42
Count answers : 0
0
Was de frambozen voorzichtig en laat ze volledig drogen. Smelt de witte chocolade au bain-marie en blijf roeren. Prik een framboos op een satéprikker en doop elke framboos in de gesmolten witte chocolade. Laat overtollige chocolade goed eraf druipen. Plaats ze op het bakpapier en zet ze 10-15 minuten in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden. Smelt in de tussentijd de melkchocolade op dezelfde manier als de witte chocolade. Doop vervolgens de frambozen met de witte chocoladelaag in de melkchocolade. Plaats ze terug op het bakpapier en laat opnieuw opstijven in de koelkast. Haal ze net voor het serveren uit de koelkast en smullen maar.

Lees ook

Kun je een taart een dag van tevoren maken?

Meestal wordt een taart kort van tevoren gemaakt, dus kan het lastig zijn om een taart een dag van t Lees meer

Hoe voorkom je dat de bodem van een quiche zompig wordt?

Bak de bodem eerst blind voor. Prik met een vork gaten in de bodem en leg een groot stuk bakpapier Lees meer

Fabian van Tours
Fabian van Tours
2025-10-26 09:30:53
Count answers : 0
0
Smelt de drie soorten chocolade apart au bain-marie. Gebruik drie kommetjes boven drie pannetjes met zachtjes kokend water. Roer af en toe tot alles volledig gesmolten is. Giet eerst de witte chocolade over de frambozen. Voeg daarna de melkchocolade toe. Sluit af met de pure chocolade. Strooi rijkelijk je zaden- en notenmix over de gesmolten chocolade. Tik de vormpjes voorzichtig tegen het aanrecht om luchtbelletjes te verwijderen. Zet de vormpjes minstens 1 uur in de koelkast. Haal de repen voorzichtig uit de vormpjes. Breek of snijd ze in stukken.
Rafael Keskin
Rafael Keskin
2025-10-26 08:33:18
Count answers : 0
0
Spoel de frambozen vlak voordat je ze gaat maken voorzichtig in een zeef om en dep ze droog in keukenpapier. Smelt de chocolade Au Bain Marie. Roer terwijl de chocolade smelt en als je ziet dat het snel gaat, zet je het vuur uit. Doe de adaptogenen erbij en roer totdat alles goed is opgelost. Dip nu de frambozen erin en doe een combinatie van voor de helft gedipte en helemaal bedekte. Zet ze met genoeg ruimte tussen elkaar op een bord in de koelkast om te stollen.

Lees ook

Hoe voorkom je dat fruit naar beneden zakt in cake?

Als ik vroeger krentenbrood maakte dan haalde ik de krenten eerst even door de bloem. Dit werkt natu Lees meer

Waarom bederven frambozen zo snel?

Frambozen hebben een relatief korte houdbaarheid. Houdbaarheid van frambozen meten we in onze kwali Lees meer